Előző nap: a lisztet, az egész tojásokat, 2 tojássárgáját és 1 csipet sót gyúrjuk először robotgéppel, majd kézzel kb. 10 percig sima tésztává. Tekerjü
A tintahal fejét levágjuk, testét felkarikázzuk és a karjaival együtt egy tálba tesszük. Citromlevet locsolunk rá, majd fél órára hűtőbe tesszük. Eközben
A megtisztított tintahalat felkarikázzuk, a lime levében megforgatjuk, majd a hűtőszekrényben negyed órát pihentetjük. Ezt követően a lecsöpögtetett tintahal
A hagymákat, a gyömbért, a chilit, a limelevet és a chiliszószt serpenyőbe tesszük, felöntjük az alaplével, majd forrástól számított 20 percig főzzük így
A hagymákat, a gyömbért, a chilit, a limelevet és a chiliszószt serpenyőbe tesszük, felöntjük az alaplével, majd forrástól számított 20 percig főzzük így
Egy tepsit olajjal kikenünk, majd beletesszük a kagylókat, ráöntjük a bort és a citromlevet. Lefedjük, és 200 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ezután ráönt
Facsarjuk ki a lime-ot, majd keverjük el a levét a créme légére-rel. Keverjük bele a tojássárgáját a szószba. Ízesítsük frissen őrölt borssal, sóval, csi
Elkészítési idő: kb 45 perc és 30 perc áztatás
Energiatartalom: 708 kcal/2972 kj adagonként
A kagylókat alaposan mossuk le, és szedjünk le mindent, ami a hé
Ugrás a lap tetejére >>