Elkészítési idő: kb 45 perc és 30 perc áztatás
Energiatartalom: 708 kcal/2972 kj adagonként
A kagylókat alaposan mossuk le, és szedjünk le mindent, ami a héját borítja. Azokat a kagylókat, melyek kinyíltak, azokat nyugodtan dobjuk el. Ha ezzel végeztünk, a kagylókat tegyük félre ázni körül belül fél órán át.
Ezután vegyünk elő egy nagyobb lábast és tegyük bele a zöldséglevet és forrósítsuk fel. Ebbe tegyük bele a kiáztatott kagylókat, és 7-8 percen át főzzük. Majd kivehetjük a kagylókat, azokat melyek zárva maradtak, dobjuk el. A kinyílt kagylók húsát pedig vegyük ki a héjakból.
Az új
hagymát vegyük elő, és alaposan tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel. Majd vegyünk elő egy serpenyőt olvasszuk fel benne a
vajat, öntsük bele a
tejszínt, a halalaplevet és adjuk hozzá a
lisztet is. Addig kevergessük, amíg be nem sűrűsödik. Ízesítsük
sóval,
borssal és a Wolcester-szósszal. Ezután adjuk hozzá a petrezselymet, a felkarikázott új
hagymát, a zsemlemorzsát és a garnélát is, majd alaposan keverjük össze őket.
Végül vegyünk elő egy sütőtálat, és kenjük ki. Ebbe rakjuk bele a garnélás keveréket, és a kagylóhúst is. Egy forró sütőben 3-4 perc alatt aranybarnára sül. Ha elkészült, tálalhatjuk. Bármilyen zöld
saláta illik hozzá.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>