A két liter mustot feltesszük forrni a cukorral, szegfűszeggel és fahéjjal együtt. Eközben a liszthez annyi mustot adunk, hogy híg legyen, majd ezt a többi musthoz adjuk
Egy tálban összekeverjük a vajat, a cukrot, a sütőport, a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, a rumot és a darált diót. 5 dkg lisztet összekeverünk a darabos dióval,
A tojássárgájákat, a cukrot és a sütőport alaposan összekeverjük, majd hozzáadunk 4 kanál vizet, és adagonként a lisztet. Eközben a tojásfehérjét ugyanennyi vízzel lehűtj
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, a sárgáját kikeverjük a Rama margarinnal és a cukorral. Hozzáadjuk a citromhéjat és a csokoládét, majd belekeverjük a sü
A lisztet szitáljuk egy tálba, és tegyük bele a cukrot. Morzsoljuk el a vajjal, majd a tojássárgával gyúrjuk kemény tésztává. Ezt követően csomagoljuk fóliába, és tegyük
A felolvasztott csokihoz keverjük a vajat, a likőrt és a cukrot, majd hűtőbe tesszük. Amint megszilárdult, diónyi gombócokat csinálunk belőle, és a ledarált dióba forgatj
Tedd a tészta hozzávalóit a dagasztógépbe, és dagaszd meg 20 perc alatt. Letakarva keleszd. A megkelt tésztát gyúrd át, majd beolajozott tálcán sodord 30-40 cm hosszú rúd
A Ramát kikeverjük a porcukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját, a darált diót és tejet, majd beleforgatjuk a tojás habbá vert fehérjét. Fahéjjal és citromhéjjal ízes
Ugrás a lap tetejére >>