A bodzát vízbe áztatjuk, majd lezűrjük, és leszedjük a szemeket. A cukorból a vízzel szirupot készítünk, hozzáadjuk a gyümölcsöt, és addig főzzük, amíg kicsit sűrű nem le
A citromokat félbevágjuk, majd vigyázva, hogy a leve ne folyjon el, héjastul vékony szeletekre vágjuk. Hozzáöntjük a vizet, majd lefedve 1-2 napig állni hagyjuk. Utána fő
A tök héját levágjuk, húsát legyaluljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd amikor már levet eresztett, 10-15 percig főzzük.
A citromot lereszeljük, a húsát feldaraboljuk, ma
Mossuk meg a gyümölcsöt és szedjük le a szárát. Magozzuk ki és főzzük fél órán át cukor nélkül. Közben főzzünk szirupot, minden kiló gyümölcshöz 75 dkg cukrot számolva. A
Alaposan mossuk át többször is az cseresznyét és szártalanítsuk. Tegyük főzőedénybe és szórjunk minden kiló gyümölcsre 60 dkg cukrot. Hagyjuk állni egy órán át, így levet
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. Kimérünk belőle 1 kg-ot, ezt a balzsamecettel elpépesítjük, a maradékot apróra vágjuk, hogy a dzsem darabos legyen. A cseresznyepürét
Mossuk meg az érett szilvákat, majd magozzuk ki őket és főzzük sűrűre, folyamatos kavargatás mellett. Tegyük a kész lekvárt előmelegített üvegekbe és hagyjuk egy napot ál
A gyümölcsöket alaposan meghámozzuk, majd ledaráljuk (a magokkal együtt, mert segítenek a kocsonyásodásban). A vízzel felforraljuk, majd egy napig állni hagyjuk. Utána be
Ugrás a lap tetejére >>