A fácánt megtisztítjuk, bőrét bevagdossuk, és szalonnaszeletekkel megtűzdeljük. Az olajat felhevítjük, majd a fácánt megpirítjuk benne. Kevés borral felönt
A fácán mellén és combján egy éles késsel lyukakat csinálunk, majd megtűzdeljük a szalonna darabokkal. Ezután a felforrósított zsiradékban megpirítjuk mind
A fácánt megtisztítjuk, majd a fejét és a csüdjét levágjuk, a belső szerveit eltávolítjuk (a szívét és a zúzáját félretesszük), a húsát feldaraboljuk
A fácánmelleket kiklopfoljuk, majd a szalonnát rátűzdeljük, kissé megsózzuk, majd állni hagyjuk fél órát. Ezután a lisztbe beleforgatjuk, majd olajon kissé
A fácánokat sózzuk, borsozzuk, majd olajba tesszük, és előmelegített sütőben, magas fokozaton kb. 20 percig sütjük. Közben a levessel többször meglocsoljuk,
Ehető belsőségeket külön tesszük. Az egész fácán megabároljuk sós-babérleveles vízben. Vastagabb részeket bevagdossuk és megtűzdeljük fokhagyma, valamit
A fácánt bepácoljuk, feldaraboljuk, majd a szalonnával megtűzzük. Fűszerekkel ízesítjük, majd sütőbe tesszük, és olajjal többször meglocsolva majdnem kés
A fácánt bepácoljuk, majd a fűszerekket ízesítjük. A fokhagymát felszeleteljük, majd a fácán bőrét bevagdossuk, és a hagymát beletűzzük. Beborítjuk a sz
Ugrás a lap tetejére >>