A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, tojássárgájával, rummal és egy csipet sóval jól összedolgozzuk. A tésztát cipóba formáljuk és fél órát pihentet
Gyúrjuk össze a lisztet, a mézet, a fűszereket és a dió egy kevés vízzel, majd pinhentessük 1 óra hosszat. Ezután 1 cm vastagságúra gyúrjuk a masszát és hintsük meg a tet
A mézet, a cukrot. a vaníliás cukrot és a vajat összekeverjük és kis lángon megolvasztjuk a keveréket. A tűzről levéve belekeverjük a fahéjat, a tojássárgáját, a szegfűsz
Vágjuk fel a pulykahúst egyforma, falatnyi darabokra. Ezután forrósítsuk fel az olajat, és tegyük bele az összezúzott fokhagymát, majd a húst és 2-3 percig pirítsuk. Szór
A megmosott almák magházát kiszedjük, majd kivajazott tűzálló tálba állítjuk őket. Összekeverjük a mézet, a müzlit és a diót, és az almák üregébe töltjük. Ezután ráteszün
Lefejtjük a póréhagyma külső héját, majd megmossuk és karikákra felvágjuk. Ezután olajon kevergetve pároljuk 8-10 percig, amíg megpuhul. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük,
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a reszelt csokit és a marcipánt. A vaníliás cukrot a tojássárgákkal és a mézeskalács-fűszerrel habosra keverjük. A tojások fehérjét por
A porcukrot a darált mandulával összekeverjük, beletesszük az apróra vágott mazsolát, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, az olvasztott étcsokoládét, végül a kemény ha
Ugrás a lap tetejére >>