A tejszínt kikeverjük a tejföllel, majd a keményítőt is belekeverjük. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, és rácsorgatjuk a citrom levét. 1 l vizet felforralunk a citroml
Az éjszakára beáztatott babot másnap egy lábosba tesszük, sózzuk, beletesszük a babérlevelet, majd felöntjük kb. egy liter vízzel, és puhára főzzük. Ezután burgonyanyomóv
Fogunk egy tálat, elkeverjük benne a réteslisztet és a joghurtot, majd hűvös helyen 6-8 órát pihentetjük. Ezután a finomlisztet, sót, cukrot, a sütőport és az olajat is b
A maceszt csík alakuakra tördeljük, meglocsoljuk meleg vízzel, pár daradot összeragasztva felvert tojásba mártjuk és olajban megsütjük.
A tojás sárgákat, cukrot, főttkrumplit, vajat, kakaót, lisztet, felvert tojásfehérjéket összekeverjük, majd vajjal bélelt tortaformába öntjük és megsütjük.
A kiválogatott burizst egy éjszakára beáztatjuk, utána alaposan megmossuk, és leszűrjük. A zöldségeket felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk.
A zöldségeket a vajon
Levesestálba tesszük a felvert tojásokat és ráöntjük a sóval borssal felforralt céklalevet- Főtt burgonyával fogyasztjuk.
A búzakorpát átszitáljuk majd 2 l vízzel leforrázzuk. Utána a sóval és a barna kenyérrel meleg helyen 2-3 napig állni hagyjuk, amíg megsavanyodik. Azután leszűrjük, főzni
Ugrás a lap tetejére >>