0,5 kg Liszt-->1 Kis Pohár Kefír-->amibe belekavarunk 1 fél csomag éleszt?t és 1 kiskanál sót és 1darab Tojást,és 1 Kefíres pohárnyi Tejet összekavarjuk és 1 Éjszakára h?
A tej feléhez hozzáadjuk az éleszt?t, a cukrot és néhány kanál lisztet, és összekeverjük ?ket. Megf?zzük a burgonyát, majd letörjük és magsózzuk, és hozzáadjuk a lisztet.
A lisztet tálba téve meleg helyen átlangyosítjuk. A tejet összekeverjük a cukorral, éleszt?vel és néhány ev?kanál liszttel, azaz kovászt készítünk. Ezt is meleg helyre ál
A burgonyát megtisztítjuk, megf?zzük, majd lesz?rjük és rögtön letörjük, így hagyjuk kih?lni. Elmorzsoljuk az éleszt?t, cukorral megszórjuk és jól összekeverjük. Mikor az
Fél dl tejet megmelegítünk, belemorzsoljuk az éleszt?t, majd megkelesztjük. A még langyos burgonyához kevés meleg tejet adunk, összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a kovászt,
Fogunk egy tálat, beleöntünk fél dl tejet, majd beletesszük a cukrot és az éleszt?t, és így megfuttatjuk. Eközben a krumplit héjában megf?zzük, majd meghámozzuk, és össze
A gombát felaprózzuk, majd kevés vajon megpároljuk, hogy elf?jjön saját leve. Ekkor hozzáadjuk a burgonyát, az éleszt?t, a lisztet, és sóval ízesítjük, majd az egészet ös
Vágjuk össze a gombát, majd petrezselyem, só, bors kíséretében zsírban pirítsuk meg. A két tojást verjük habosra, adjunk hozzá 4 dkg lisztet és a gombát. Vajazott, liszte
Ugrás a lap tetejére >>