Az olvasztott vajat, lisztet, halalaplevet összefőzzük, majd hozzáadjuk a tojássárgával kevert tejszínt, citromlevet, végül a fűszereket.
A megtisztított csalánleveleket a többi hozzávalóval együtt leturmixoljuk, majd fokozatosan hozzákeverjük a vizet, végül lehűtjük.
A lisztet megpirítjuk a vajban, hozzáadjuk a halalaplevet, darabolt gombát, tejszínt, petrezselymet, fűszereket, és jól összefőzzük.
Az összevágott hagymát pároljuk meg a diónyi vajban, majd dolgozzuk hozzá a vékonyra szeletelt gombákat. Pirítsuk 4 percig, majd keverjük hozzá a bort. Főzzü
A csontlevet fözöüstbe öntjük,belerakjuk a tojássárgákat és félig telt fazék fölött sürüre verjük.A gözröl levéve vajdarabkákat teszünk bele,könnyed
Kockára vágjuk az uborkát, az olajbogyókat félbe, összekeverjük őket a többi hozzávalóval, végül halételekhez fogyasztjuk.
A hagymát felaprítjuk, megpirítjuk az olajban, majd ledaráljuk, hozzáadjuk a joghurtot, tejszínt, fűszereket, végül lehűtjük.
A halalaplevet, 2 dl vizet, lisztet összeforraljuk, hozzáadjuk a kaprot, végül a fűszereket.
Ugrás a lap tetejére >>