Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk. A gyümölcsöt szeletekre vágjuk és cukorral 7 dl vízben megf?zzük. A lisztb?l és a vajból világos rántást készítünk. Ezt felenge
A narancshéját és a levest fél óráig pároljuk és fed?t rakunk rá. Ezután belerakjuk a zúzott fokhagymát, a finomra szeletelt hagymát és az ánizskaprot, együtt még háromne
El?ször is 24 órára áztassuk be a kukoricaszemeket, majd alaposan nyomkodjuk szét ?ket egy mozsárban. Ezután dolgozzuk össze vízzel, a kukorica héját szedjük ki, végül sz
A zöldségekkel együtt a csontot 1,5 liter sós vízben 2 órán keresztül f?zzük. Az árpagyöngyöt puhára f?zzük, és a lesz?rt levesbe tesszük. Rántást készítünk lisztb?l és v
Az árpakását másfél liter sós vízben puhára f?zzük. Ha jól felforrt, akkor az els? levét leöntjük és a második vízben f?zzük puhára. Szitán áttörjük, simára keverjük és m
Vékonyan felvágjuk az articsókát, majd a vaj és olívaolaj keverékben elkezdjük párolni a fokhagymával. A végén kiemeljük az articsókát és a fokhagymát, amelyeket felöntün
A hagymát aprítsuk fel, és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá az articsókát, Sózzuk meg, és engedjük fel vízzel. F?zzük 45 percig, majd turmixoljuk össze a tejszínnel, borssa
A póréhagymát és a fokhagymát 3 perc alatt pároljuk puhára az olajon. Adjuk hozzá az articsókát és öntsük fel az alaplével. Forraljuk fel, majd lefedve alacsony h?fokon f
Ugrás a lap tetejére >>