A vörösborhoz keverjük a cukrot, az áfonyát, a citrom levét és héját, valamint a kevés vízben feloldott zselatint. Hűtőbe tesszük, majd amint kezd megdermedni, belekeverj
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a barnacukorral, majd adjuk hozzá a kockára vágott vajat. Morzsoljuk el a cukros lisztet. Öntsük hozzá a vaníliaeszenciát, és gyúrjuk ös
A megtisztított áfonyát leöntjük a borral, a citrom levével és egy kevés vízzel, majd hozzáadjuk a porcukrot.
A zsemléket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. Utána összegyúrj
A Tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzá keverjük a keményre vert tojásfehérjét, a lisztet, és a sütőport. Ezt Rama margarinnal és lisz
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tésztát nyújtsuk ki, és vágjunk ki belőle 4 kerek lapot. Tegyük sütőpapírba bélelt tepsibe, és süssük 10-15 percig. Vegyük ki a sütőbő
A sütőt 190 foka előmelegítjük. A lisztet egy tálba szórjuk és a kis darabokra vágott vajjal elmorzsoljuk. Csináljunk egy mélyedést a közepébe és tegyünk bele 2,5 dkg cuk
A megmosott szilvákat félbevágjuk,kimagozzuk,s a belső felükkel lefelé,kizsírozott,kilisztezett tepsibe tesszük szorosan egymás mellé.
A tésztához keverjük össze a 2 toj
A lisztet gyúrjuk össze a vajjal, a tejjel, a sóval, 15 gramm porcukorral és egy tojással. Ezt a tésztát hagyjuk állni fél órán át.
Dolgozzunk össze 150 gramm vajat fahé
Ugrás a lap tetejére >>