Facsarjuk ki a
lime-ot, majd keverjük el a levét a créme légére-rel. Keverjük bele a
tojássárgáját a szószba. Ízesítsük frissen ?rölt
borssal,
sóval, csipetnyi cayenne-i
borssal és néhány csepp
tabascóval.
Keféljük le az osztrigákat, ügyeljünk arra, hogy mindegyik teljesen zárt legyen. Nyissuk fel ?ket. A bennük lév? tengervizet sz?rjük bele egy kisebb fazékba. Töltsük fel annyi
vízzel, hogy kés?bb ellepje az osztrigákat.
Vegyük ki az osztrigákat a héjból, a tartóizmot még a héjában távolítsuk el. Forraljuk fel a vizet, majd húzzuk le a t?zhelyr?l a fazekat, és rövid id?re helyezzük bele a kagylók húsát, hogy kissé megszilárduljanak a forró
vízben. Vegyük ki ?ket a
vízb?l és csepegtessük le.
Töltsük meg a kagylófeleket egy kis krémszósszal, majd helyezzük az osztrigákat a szószra. Fedjük be a szósszal, és szórjuk meg frissen reszelt
parmezánnal. Melegítsük el? a grillt hármas fokozatra. Tegyük a hús
rácsra, és süssük 6 percig.
Tálaljuk fehér kenyérrel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>