A libamellek bőrét óvatosan bevagdossuk, majd zsiradék nélkül sütőedénybe tesszük, bőrös felükkel lefelé, és öt-hat percig pirítjuk. Ezután megfordítju
Pucoljuk meg és magozzuk ki az almákat. A ranettalmát szeleteljük fel, hintsük meg a porcukorral és öntözzük meg a calvadossal. A sütni való almákat hagyjuk e
Az almát hámozzuk meg, és vágjuk négybe. Tegyük egy lapos edénybe, öntsük rá a pálinkát.
A hagymákat vágjuk apróra, és keverjük össze az apróra vágot
Az almát hámozzuk meg, és vágjuk négybe. Tegyük egy lapos edénybe, öntsük rá a pálinkát.
A hagymákat vágjuk apróra, és keverjük össze az apróra vágot
A megtisztított, felaprított aprólékot, zöldségeket feltesszük főni. Hozzáadjuk a fűszereket. Rántást készítünk lisztből, és zsírból, és a gombával e
Fogunk egy tálat, beletesszük az aszalt szilvát, majd annyi rumos-citromot töltünk hozzá, hogy ellepje. Így egy éjszakát állni hagyom. Másnap a libát sóval,
A húst megmossuk, majd lábosba tesszük, úgy, hogy alul legyenek a combok, felette pedig a melle. Annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Amikor felforrt, le
A libát megtisztítjuk, a nyakát levágjuk, belsőségeit kiszedjük. A vajat felhevítjük, majd a liba minden oldalát megpirítjuk benne, majd egy lábosba rakjuk. A
Ugrás a lap tetejére >>