El?z? nap: a
lisztet, az egész
tojásokat, 2
tojássárgáját és 1 csipet
sót gyúrjuk el?ször robotgéppel, majd kézzel kb. 10 percig sima tésztává. Tekerjük fóliába, és pihentessük 1 órát.
Aprítsuk fel a rákok felét. Vágjuk apróra a
kaport, keverjük össze a
sajtot és a 2
tojássárgáját, adjuk hozzá a felaprított f?szernövényeket és rákokat, majd
sózzuk,
borsozzuk.
Nyújtsuk vékonyra a tésztát egy
lisztezett munkalapon. Felezzük el hosszában. Az egyik felére tegyünk 5 cm-enként egy kis adag tölteléket. Keverjük össze a
tojássárgáját a
tejszínhabbal, és kenjük be vele a töltelék körüli tésztát. Helyezzük rá a második tésztalapot, és nyomkodjuk meg. Szaggassuk ki a tésztát csillag formájú tésztaszaggatóval. Szórjuk meg a tésztát
liszttel, majd lefedve tegyük hideg helyre.
Tálalás el?tt:
F?zzük a tésztát forrásban lév?
sós
vízben 5 percig. Forrósítsuk fel a
vajat, míg kissé megbarnul. Melegítsük fel benne a megmaradt rákokat. Rendezzük el a tésztát, tegyük rá a
vajat és a rákot, majd
kaporral díszítsük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>