A gyümölcs magházát kiszedjük, majd a héját rajtahagyva egyforma vékony szeletekre vágjuk. Zsírpapírral bélelt süt?lemezen szétterítjük, és napra vagy langyos, nyitott sü
A gyümölcsöt nem magozzuk ki, csak a szárát szedjük le. Utána szétterítjük egy zsírpapírral bélelt süt?lemezen. Egy darab tüllel lefedjük, majd napra, vagy langyos süt?be
A barackokat kettévágjuk, kiszedjük a magját, a héját nem húzzuk le, majd a közepével felfelé deszkára tesszük, és napon, vagy langyos süt?ben szárítjuk. Éjszakára ne hag
A szilvát kettévágjuk, magját kiszedjük, majd a közepével felfelé tálcára rakjuk. Napon vagy langyos süt?ben aszaljuk. Éjszakára ne hagyjuk a szabadban.
Száríthatjuk ki
Ehhez az eljáráshoz ép, nagyon szép, jól megtermett gyümölcsöket válasszunk. Folyó víz alatt átöblítjük, jól lecsöpögtetjük. Ezután egy rácsos lapra kiterítjük ?ket és sz
A szilvát vagy ringlót néhány perce forró vízben merítjük, majd leszedjük a héját. Gyengén meszes vízbe tesszük, majd fél napig állni hagyjuk. Utána többször alaposan leö
A barackokat egy zsírpapírral bélelt süt?lemezre tesszük. Langyos, nyitott süt?ben aszaljuk. Amikor félig megszáradt, a magokat óvatosan kiszedjük. Feltörjük, a bels? mag
A körték héját levágjuk, kicsumázzuk, és négybe vágjuk. Mézet adunk hozzá, majd ugyanannyi vizet öntünk rá. Megf?zzük a körtét, lesz?rjük, majd összenyomjuk. A lapos gyüm
Ugrás a lap tetejére >>