Az almát a többi hozzávalóval együtt egy ötliteres üvegbe tesszük. Annyi langyos vizet öntünk rá, hogy maradjon egy tenyérnyi hely benne. Ruhával lefedve meleg helyen áll
Egy kétliteres befőttes üvegbe öntjük a mézzel vagy cukorral elkevert bort. Ruhával lefedve pár napig meleg helyen állni hagyjuk. Ekkorra a bor tetején hártya keletkezik.
Zöldfűszerek leveleit letépkedjük. Fokhagymát nyomón átnyomjuk. Újhagymát karikára vágjuk. Ezeket üvegbe tesszük, és a fűszerecettel felöntjük. Lezárjuk és 14 napig állni
Metélőhagymát, kaprot, a kakukkfű,rozmaring, citromfűágakat öblítsük le. Peperonit félbevágjuk és apróra vagdaljuk. Narancshéjdarabokat forró vízzel megmossuk. Valamennyi
A megmosott, megtisztított zöldségeket felaprítjuk. Egy kevés vízzel (vagy gőz felett), megpároljuk. Amikor puha, pépesítjük. Hozzáadjuk a sót, majd pár percig főzzük. Ki
Fokhagymát hurkapálcikára tűzzük. Bazsalikom leveleket letépkedjük, és a fokhagymával együtt száraz palackba tesszük, vörösbor ecettel vagy fehérbor ecettel felöntjük.
1
A zöldfűszereket megmossuk, leszárítjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy másfél literes üvegbe tesszük. Feltöltjük ecettel, lezárjuk, és meleg helyre állítjuk 2-3 hé
A paradicsomot megmossuk, és feldaraboljuk, a zöldségeket megtisztítjuk, az almát és a hagymát felszeleteljük, majd az egészet egy lábosba tesszük a többi hozzávalóval. M
Ugrás a lap tetejére >>