A birs héját levágjuk, magját kiszedjük, húsát felszeleteljük, majd sós vízbe tesszük egy éjszakára. Utána lecsöpögtetjük, és üvegekbe tesszük. Az ecetet higítjuk, hozzáa
A körte héját levágjuk, magházát kiszedjük, húsát felszeleteljük, majd ecetes vízbe tesszük. A borecetet felf?zzük a cukorral, lehabozzuk, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetet
A megmosott gyümölcsöt üvegekbe tesszük. Az ecethez ugyanannyi vizet adunk, majd belekeverjük a cukrot, sót és borsot (vagy szegf?szeget és fahéjat), és felf?zzük. Megvár
A barackot nem mossuk meg, csak alaposan áttöröljük, és lábosba tesszük. Az ecetet felf?zzük a cukorral és a fahéjjal, majd a barackra merjük. Teljesen el kell hogy lepje
A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, majd üvegbe tesszük. Az ecetet vízzel higítjuk, hozzáadjuk a cukrot és a f?szereket, majd felf?zzük. Kih?tjük, lesz?rjük, és a szilvá
A szilvákat mossuk meg, és tegyük üvegekbe. Az üvegekbe töltsünk vizet, majd öntsük le a vizet, és literenkánt adjunk hozzá 1 dl ecetet, 25 dkg cukrot, a szegf?szeget és
Ananász feldaraboljuk. Citromokat forró vízzel leöblítjük, és karikára vágjuk. Dinnyéket felkockázzuk.
Fehérbort a cukorral, fahéjjal és a gyömbérrel forrásba hozzuk és
A vizet felf?zzük a cukorral, majd hozzáadjuk a meggyet. Amikor forr lesz?rjük. A levének elf?zzük a felét, majd hozzáadjuk a mustárt. A meggyet üvegekbe tesszük, rámerjü
Ugrás a lap tetejére >>