Az almák hibás részeit kivágjuk, feldaraboljuk, majd a héjával és magjaival együtt megfőzzük a vízben. Utána tüll segítségével lecsöpögtetjük, és tisz
Tegyük az almahéjat a forró vízbe és hagyjuk ázni. Ízesítsük mézzel és citromlével vagy tetszés szerint.
A bodzát 60 percig főzzük a cukorral, majd leszűrjük. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz gőzbe állítjuk.
Krémek ízesítésére vagy vízzel higítva
Egy ötliteres üvegbe szórjuk a cukrot, beletesszük a megtisztított bodzavirágot, a karikákra vágott citromot és a citrompótlót, majd teletöltjük hideg vízze
A bodzavirágot leöblítjük, majd egy nagy edénybe tesszük. A cukorból és vízből szirupot főzünk, majd kihűtjük, és belekeverjük a borkő- és citromsavat.
Az 5 liter vizet felforraljuk 3,5 kg cukorral fél kg cukrot karamellé főzzük, majd felöntjük 1 liter vízzel,
és összeforraljuk. A két edény cukros vizet össz
A csipkebogyót pépesítjük, a vízben felmelegítjük, majd 2 napig állni hagyjuk. Közben néha megkeverjük. Utána ruha segítségével leszűrjük. A cukrot egy k
A mustot dupla tüll segítségével leszűrjük, üvegekbe töltjük, majd szórunk rá egy kevés tartósítószert. Ne keverjük össze! Egy vászondarabbal lefedjük,
Ugrás a lap tetejére >>