Az almák hibás részeit kivágjuk, feldaraboljuk, majd a héjával és magjaival együtt megf?zzük a vízben. Utána tüll segítségével lecsöpögtetjük, és tiszta üvegekbe öntjük.
Tegyük az almahéjat a forró vízbe és hagyjuk ázni. Ízesítsük mézzel és citromlével vagy tetszés szerint.
A bodzát 60 percig f?zzük a cukorral, majd lesz?rjük. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz g?zbe állítjuk.
Krémek ízesítésére vagy vízzel higítva szörpként fogyasztjuk
Egy ötliteres üvegbe szórjuk a cukrot, beletesszük a megtisztított bodzavirágot, a karikákra vágott citromot és a citrompótlót, majd teletöltjük hideg vízzel. Összekeverj
A bodzavirágot leöblítjük, majd egy nagy edénybe tesszük. A cukorból és vízb?l szirupot f?zünk, majd kih?tjük, és belekeverjük a bork?- és citromsavat. Ráöntjük a bodzavi
Az 5 liter vizet felforraljuk 3,5 kg cukorral fél kg cukrot karamellé f?zzük, majd felöntjük 1 liter vízzel,
és összeforraljuk. A két edény cukros vizet összekeverjük. H
A csipkebogyót pépesítjük, a vízben felmelegítjük, majd 2 napig állni hagyjuk. Közben néha megkeverjük. Utána ruha segítségével lesz?rjük. A cukrot egy kevés vízzel s?r?r
A mustot dupla tüll segítségével lesz?rjük, üvegekbe töltjük, majd szórunk rá egy kevés tartósítószert. Ne keverjük össze! Egy vászondarabbal lefedjük, és egy hónapra hid
Ugrás a lap tetejére >>