Az alma hibás részeit kivágjuk, majd lereszeljük, és megdaráljuk. A levét ruha segítségével leszűrjük. Ha savanyúnak ítéljük, adjunk hozzá egy kevés cukros vizet. Kis hor
Mossuk meg az epret, csumázzuk ki, és vágjuk félbe őket, vagy hagyjuk egészben. 1 dl vizet cukorral kezdjünk el melegíteni, kevergessük, míg a cukor elolvad, majd forralj
A bodzavirágot megmossuk, lemorzsoljuk, majd egy nagy üvegbe rakjuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott citromot, majd ráöntjük a forró szirupot, amit a cukorból és vízből főz
A győlő levét kipréseljük, majd leszűrjük. A gyümölcsöt felengedjük a vízzel, 2 napig áztatjuk, utána leszűrjük, és a musthoz keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd egy 10 l
A fügét felaprítjuk, majd kétliteres befőttes üvegbe tesszük. Hozzáadjuk az összemorzsolt élesztőt vagy a sört, és a vízből és cukorból főzött, kihűtött szirupot. Papírt
A fügét vágjuk apróra, tegyük egy kétliteres üvegbe, és morzsoljuk rá az élesztőt. A cukrot forraljuk fel 1 liter vízben, majd amikor kihűlt öntsük a fügére. Kössük le az
Miután a körtéket meghámoztuk, félbevágtuk és magházuktól megfosztottuk, dobjuk bele őket citromos vízbe, majd hagyjuk kicsit ázni. Közben forraljuk föl a bort a fűszerek
Forraljunk fel egy edénybe vizet, 30 másodpercre mártsuk bele a barackokat, majd tegyük hideg vízbe. Húzzuk le a héjukat, vágjuk félbe, és magozzuk ki. Tegyük egy tálba,
Ugrás a lap tetejére >>