A hagymát szeletekre, a szárzellert karikára, a fokhagymát apróra vágom. Közepes lángon vajat olvasztok, rádobom a zöldségeket és fedő alatt 5-6 percig páro
Bő, sós vízben előfőzzük a brokkoli rózsáit. A gyömbért 3 karikára vágjuk. A brokkoli főzővizéből egy keveset a garnélákra öntünk, majd megszórjuk eg
A garnélák fejét leválasztjuk, páncéljukat leszedjük, a farkukat egy darabban hagyjuk. A hasukat 2-3 helyen bevágjuk, hogy a törzsük egyenesen maradjon.
Sóva
Az olajat olyan serpenyőbe öntjük, ahol 1 cm magasan áll. A kalmárt hideg, folyó vízben megmossuk, és megszárítjuk. A bundázást a hagyományos módon végezz
Az összes fűszert felaprózzuk, a kagylót pedig felszeleteljük. Egy tálban összekeverjük a bort, kevés ecetet, a fűszereket és a felaprózott hagymát. Végül
a homárhúst kiszedjük a farkából, apróra vágjuk, de a páncéljukat félretesszük. a homárt a paradicsompürével, az újhagymával és a mártással összekever
A szalonnát, a vajat, a fokhagymát és a szárított fűszereket nagy serpenyőben, nagy lángon megfuttatjuk, nem engedjük megbarnulni. A lisztet a hagymás szalonná
Egy serpenyőben kevés olajban megpirítjuk egy kicsit a fokhagymát és a csilit, majd beletesszük a rákokat is. 3-4 percig pároljuk benne a tigrisrákokat, néha me
Ugrás a lap tetejére >>