A borókabogyót összetörjük, majd a sóval, és borssal együtt a fürjekhez adjuk. Vékony szalonnaszeletekkel beborítjuk, majd tepsibe tesszük. Sütőben fél ór
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						A szalonkákat megtisztítjuk, leperzseljük, megfűszerezzük, és beborítjuk szalonna szeletekkel. A fejét a combjához hajtjuk és odakötözzük. Zsírral bélelt t
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						A húsról lehúzzuk a bőrét, majd megszórjuk a fűszerekkel és fenyőmaggal. Sütőbe tesszük, és olajjal többször meglocsolva megsütjük. 
Felszeletelve tála
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						A húst felcsíkozzuk, és forró vajon megpirítjuk. Fűszerekkel ízesítjük, majd felöntjük a konyakkal. A húst kiszedjük, majd a visszamaradt lében megpároljuk
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						A narancs héjat feldaraboljuk, majd a borban 10 percig forraljuk, és miután kihűlt, belekeverjük a ribizlizselét, kevés vizet, a mustárt, a citromlevet, sózzuk, 
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						A húst az alaplében megfőzzük. A barnamártáshoz hozzákeverjük az ecetet, sót, borsot, citromlevet és borókabogyót, majd beletesszük a húst. Felforraljuk, ma
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Levesbetét készítése: a burgonyákat megfőzzük, majd áttörjük. Hozzákeverjük a lisztet, tojássárgáját, sót, és annyi vizet, hogy formázható legyen. Kis
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Egy tálban összekeverjük az olajat, a bort, a narancshéjat, sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 napig ebben pácoljuk a kacsát. Ezután szalonnával megtűzdeljük, majd ol
						
				    
				    
 
Ugrás a lap tetejére >>