Vágjuk kockára a paprikákat, a hagymát, a cukkinit és a paradicsomot. Zúzzuk össze a fokhagymát, és keverjük a zöldségekhez, és egy kevés vajon pároljuk meg. Szórjuk meg
Az olívaolajat egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a lenmagot, a finomra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, a frissen őrölt borsot és a sót, majd jól beleforgatjuk
Padlizsánt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, 1 óráig pihentetjük. Ezután forrásban lévő, ecettel és kevés sóval ízesített vízben puhára főzzük, majd áttörj
A padlizsánt folyó víz alatt öblítsük át, szabadítsuk meg a szárától és tegyük fél órára előmelegített sütőbe. Ha kihűlt szeljük ketté és vájjuk ki a közepét. A padlizsán
Paradicsomot meghámozzuk, felaprózzuk. Paprikát vékony csíkokra vágjuk. Olajban megpirítjuk a paprikát, hozzáadjuk a paradicsomot, kapribogyót, origánót, sózzuk, majd fed
A hagymát megpirítjuk az olajban, beleöntjük a paradicsomot, gombát, fűszereket, megpároljuk, majd lehűtjük.
Lencsét előző este langyos vízbe beáztatjuk. Szalonnát felkockázzuk, üvegesre pirítjuk, zsírján megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, leszűrt lencsét,
Paradicsomot meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, feldaraboljuk. Zöldbabot 4 cm-es csíkokra vágjuk. Olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fok
Ugrás a lap tetejére >>