A póréhagymát tisztítsuk meg, vágjuk le a zöld szárát és a gyökerét. Folyó víz alatt alaposan öblítsük át, csöpögtessük le, majd vágjuk karikákra. E
A sárgarépát mossuk meg, vágjuk kockára. A zsírban egy pici cukorral, sóval pároljuk puhára, öntsünk alá egy kevés vizet. Ha megpuhult süssük zsírjára,
Az alaposan megmosott káposztát a borókabogyóval és a borral elkeverjük, és néhány órát állni hagyjuk.
A hagymát felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk,
Káposzta torzsát kivágjuk, legyaluljuk. Lábasban felhevítünk zsiradékot. aranybarnára pirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, megfonnyasztjuk,
A borsót a megolvasztott vajon 2-3 percig pároljuk, majd felöntjük másfél deci vízzel. Sózzuk, cukrozzuk, majd kb. negyed óra alatt készre pároljuk. Végül a
Paprikát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Hagymát felkarikázzuk, vajon és 1/2 dl olajon üvegesre pirítjuk, rádobjuk a paprikát, és elkezdjük párolni. Paradicso
A karottát egyenletesen feldaraboljuk és enyhén cukros, sós vízben puhára főzzük. Miután megpuhult leszűrjük. A petrezselyemzöldet megmossuk, felaprítjuk, é
A felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd ezen megpirítjuk a felaprózott hagymát. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és negye
Ugrás a lap tetejére >>