A póréhagymát tisztítsuk meg, vágjuk le a zöld szárát és a gyökerét. Folyó víz alatt alaposan öblítsük át, csöpögtessük le, majd vágjuk karikákra. Ezután adjuk a megolvas
A sárgarépát mossuk meg, vágjuk kockára. A zsírban egy pici cukorral, sóval pároljuk puhára, öntsünk alá egy kevés vizet. Ha megpuhult süssük zsírjára, és szórjuk meg pet
Az alaposan megmosott káposztát a borókabogyóval és a borral elkeverjük, és néhány órát állni hagyjuk.
A hagymát felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk, és együtt megpir
Káposzta torzsát kivágjuk, legyaluljuk. Lábasban felhevítünk zsiradékot. aranybarnára pirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, megfonnyasztjuk, megszórjuk
A borsót a megolvasztott vajon 2-3 percig pároljuk, majd felöntjük másfél deci vízzel. Sózzuk, cukrozzuk, majd kb. negyed óra alatt készre pároljuk. Végül a petrezselyemm
Paprikát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Hagymát felkarikázzuk, vajon és 1/2 dl olajon üvegesre pirítjuk, rádobjuk a paprikát, és elkezdjük párolni. Paradicsomot meghámozz
A karottát egyenletesen feldaraboljuk és enyhén cukros, sós vízben puhára főzzük. Miután megpuhult leszűrjük. A petrezselyemzöldet megmossuk, felaprítjuk, és felhevített
A felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd ezen megpirítjuk a felaprózott hagymát. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és negyed órát így
Ugrás a lap tetejére >>