A tököt meghámozzuk, a magjait eltávolítjuk, feldaraboljuk, és ecetes sós vízben megfőzzük. Összekeverjük a darált húst, tejben áztatott zsemlét, tojást, fűszereket, és m
Karalábét meghámozzuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. Lisztbe, majd sóval, borssal felvert tojásba mártjuk és forró olajban pirosra sütjük. Tálaláskor a tetejét megh
A megtisztított, egészben hagyott hagymát olajon megpároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a barna cukrot, és így szépen megkaramellizáljuk. Ekkor felöntjük az ece
Karfiol rózsáira szedve lobogó, sós vízben puhára főzzük. Vajban aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. Karfiolt leszűrjük, tálra rendezzük, leöntjük a vajas morzsával és
Leveleket eltávolítjuk, kevés sós vízben rácsra téve megpároljuk. Besamelt készítünk, lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, mustárt és belekev
Karfiol megtisztítjuk, egyben hagyjuk, majd lobogó, sós vízben 25 percig főzzük, ügyelve, hogy szét ne essen. Kiemeljük a vízből, tálra helyezzük és melegen tartjuk.
Má
A karfiolokat főzzük meg, és sózzuk meg. A rózsákat forgassuk lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába. Forró olajban süssük ki. Tartásmártással kínáljuk.
A karfiolrózsákat sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le. Helyezzük őket egy tálba, és öntsük le vajban megpirított morzsával.
Ugrás a lap tetejére >>