A tárkonyt alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, majd az ecettel együtt egy üvegbe tesszük. Lezárjuk, és sötét, hűvös helyre állítjuk.
Ha a tárkonyra meleg
A gyümölcsöt megmossuk, a kocsonyáról lecsipkedjük. Fedő alatt 2 dl vízben felforraljuk. A fedőt kissé félrehúzzuk, hogy a gyümölcs ne főjön szét, majd p
A tököt legyaluljuk, majd ecetes vízbe tesszük. A cukorból a vízzel és vaníliával szirupot készítünk, majd beletesszük a tököt, felforraljuk, és leszűrj
A tök héját levágjuk, magjait kiszedjük, húsát feldaraboljuk, majd pár órára ecetes vízbe rakjuk. A mustot felforraljuk, belerakjuk a leszűrt tököt, majd 10
A tök héját levágjuk, húsát felkockázzuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval, és egy éjszakát állni hagyjuk. A levét leöntjük, felfőzzük, majd h
A sárgabarackot kimagozzuk. Tíz magot diótörővel feltörünk. A magokat kis lábosban 1 percig forraljuk fel, szűrjük le, majd tegyük teatojásba. Az aszalt sárg
A lekvár elkészítéséhez érett tököt válasszunk. Hámozzuk meg, magozzuk ki ás vágjuk nagyon apró kockára. A tököt dolgozzuk össze a cukorral, a citromok k
A cukrot felfőzzük a vízzel, majd a gyümölcsökhöz keverjük. Folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Ekkor üvegekbe merjük, a tetejére
Ugrás a lap tetejére >>