Reszeljük le a sütőtököt. Tegyük egy lábosba a cukorral, a narancsok levével és a vízzel. Forraljuk fel, és főzzük 25 percig. Időnként keverjük meg. Tölt
A vizet felfőzzük a cukorral és az almaecetsavval, majd beletesszük a karikákra vágott citromot. A mézet megpirítjuk, belekeverjük a cukros vízbe, még egyszer
A gombát megtisztítjuk (megmosni nem kell), szárát levágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen szétterítjük, majd napos helyre
A zöldségeket meghámozzuk, sós vízben megmossuk, majd vékonyan felszeleteljük. Utána cérnára fűzzük, és jól szellőző, meleg helyen felakasztjuk.
A paprikákat nem mossuk meg. A száruknál fogva felfűzzük őket, és jól szellőző helyen felakasztjuk.
Zöld vagy piros cseresznyepaprikát is száríthatunk így
A zöldféléket megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kis csokrokba kötjük, és jól szellőző, meleg helyen felakasztjuk. Sötét helyre tegyük, hogy megtartsák a sz
Jól megtermett, nagy, érett szemű gyümölcsöket válasszunk. Folyó víz alatt alaposan öblítsük át, csöpögtessük le és hagyjuk megszáradni. Ezután tegyük
A lime-okat vékonyan meghámozzuk, levüket kifacsarjuk. A szedret megmossuk, majd a citrushéjjal, citruslével 2,5 dl vízben feltesszük főni, fedő alatt forraljuk.
Ugrás a lap tetejére >>