A karalábét, karfiolt és a kel leveleit lemossuk, vékony csíkokra vágjuk, majd sóval ízesített vízben pár percig forraljuk, és lecsöpögtetjük. Utána üveg
A cukorból és vízből szirupot készítünk, lehabozzuk, majd megvárjuk, amíg kihűl. A rebarbara héját leszedjük, majd 5-6 cm hosszúra daraboljuk. Citromos víz
A rebarbaraszárak mindkét végét levágjuk. Megmossuk, 2 cm-es darabokra vágjuk, és forró vízzel 2 percig blansírozzuk. Leszűrjük, és 1 dl vízben fedő alatt
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A rebarbaraszárakról az erősebb rostokat eltávolítjuk, a szárakat megmossuk, majd 4 cm-es darabokra vágjuk. A cukrot 5 ek. v
A rebarbaraszárakat levágjuk, megmossuk, 1 cm-es darabokra vágjuk, és lobogó forró vízben 1 percig blansírozzuk. Leszűrjük, a főzővizet kiöntjük.
A fokhagy
A rebarbarát pucoljuk meg, jól öblítsük át és szeleteljük fel. Ezután bőségesen engedjük fel vízzel és dolgozzuk hozzá a citrom levét, a porcukrot és a
A hozzávalókat főzzük össze, majd töltsük üvegbe.
Előkészület: 10 perc.
Főzési idő: 30 perc.
Mossuk meg az epret, és keverjük össze fél csésze cukorral. Vágjuk kisebb darabokra a rebarbaraszárakat. Szórjuk meg a maradék cukorral, és keverjük össze. Ö
Ugrás a lap tetejére >>