A sárgabarackot kimagozzuk. Tíz magot diótörővel feltörünk. A magokat kis lábosban 1 percig forraljuk fel, szűrjük le, majd tegyük tea
tojásba. Az aszalt sárgabarackot aprítsuk fel, és a friss sárgabarackkal együtt nagyobb edényben keverjük el a
cukorral. Az egyik
citrom héját reszeljük a gyümölcsökhöz. Mindkét
citrom levét ugyancsak adjuk hozzá. Lógassuk bele a tea
tojást, és lefedve legalább 12 órán át hagyjuk állni.
A szirupot szűrjük le, és 8 percig erős lángon forraljuk. Ekkor hozzáadjuk a sárgabarackot, és folytonos keverés mellett 5 percig főzzük.
A lábost levesszük a tűzről, a tea
tojást kivesszük. A dzsemben elkeverjük a sárgabarack-
pálinkát. A forrón kimosott üvegekbe 2-3
citromverbéna-levélkét teszünk, teletöltjük a dzsemmel, és az üvegeket lezárjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>