A gyümölcsöt megmossuk, a kocsonyáról lecsipkedjük. Fedő alatt 2 dl
vízben felforraljuk. A fedőt kissé félrehúzzuk, hogy a gyümölcs ne főjön szét, majd puhára főzzük. A megfőtt ribiszkét passzírozóval egy lábosba áttörjük, hogy a héja és a magok ne kerüljenek a dzsembe.
A
tárkonyt leöblítjük, leszárítjuk, a leveleket letépkedjük, apróra vágjuk. A gyümölcspürét a lábosban a befőző
cukorral tűzre tesszük. és felforraljuk. Közben kevergetjük. Még 2 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, a
tárkonyt elkeverjük a dzsemben, amit azonnal forró
vízzel kimosott üvegekbe töltünk, és lezárjuk őket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>