A gyümölcsöt megmossuk, a kocsonyáról lecsipkedjük. Fed? alatt 2 dl
vízben felforraljuk. A fed?t kissé félrehúzzuk, hogy a gyümölcs ne f?jön szét, majd puhára f?zzük. A megf?tt ribiszkét passzírozóval egy lábosba áttörjük, hogy a héja és a magok ne kerüljenek a dzsembe.
A
tárkonyt leöblítjük, leszárítjuk, a leveleket letépkedjük, apróra vágjuk. A gyümölcspürét a lábosban a bef?z?
cukorral t?zre tesszük. és felforraljuk. Közben kevergetjük. Még 2 percig f?zzük, majd levesszük a t?zr?l, a
tárkonyt elkeverjük a dzsemben, amit azonnal forró
vízzel kimosott üvegekbe töltünk, és lezárjuk ?ket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>