A citromok levét facsarjuk ki, és keverjük össze a két citrom lereszelt héjával és vízzel. Adjuk hozzá a cukrot, az áfonyát és a zöld borsot. Lassú tűzőn
A diókat tűvel megszurkáljuk, majd 3 hétig hideg vízben áztatjuk. Közben a vizet többször kicseréljük. Ezután minden szembe bökünk egy szegfűszeget. A cuko
A kaprot megmossuk, leszedjük a száráról, és felaprítjuk. Egy kis zsírt adunk hozzá, és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg el nem fő a leve. Után
A kaprot megmossuk, leszedjük a száráról, felaprítjuk, majd üvegekbe tesszük, lenyomkodjuk, és lezárjuk. 40-50 percre gőzbe állítjuk.
A paradicsomot lemossuk, majd pár órára ecetes vízbe tesszük. Utána leöblítjük. A cukorból egy kevés vízzel szirupot készítünk, lehabozzuk, majd beletessz
A babot folyó víz alatt jól átöblítjük, lecsöpögtetjük, levágjuk a végeit és körülbelül 2 centis darabokra szeljük. Ezután felengedjük vízzel, hozzáa
A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, de nem daraboljuk fel, majd rászórjuk a sót. Pár óra múlva üvegekbe tesszük, a tetejére teszünk egy kis tartósítószer
A friss zöldborsót sóval ízesített vízben 3-4 percig forraljuk, majd lecsöpögtetjük. A vizet felforraljuk a cukorral és a sóval, belekeverjük a zöldborsót,
Ugrás a lap tetejére >>