Hibátlan, friss gyümölcsöket megmossuk, majd leforrázzuk. Utána gyorsan lehűtjük és egy előre kimosott üvegbe rakjuk őket, de nem szabad összenyomódniuk. Fo
A gyümölcsöket tűvel megszurkáljuk, majd üvegbe tesszük. Az egyik teli üveget megtöltjük vízzel, majd kiöntjük, és ezt a mennyiséget annyiszor számoljuk,
A szegfűborsot nagyobb kés hegyével megnyomkodjuk. A málnát 1 dl vízzel és a szegfűborssal takarékon 10 percig főzzük. A gyümölcsöt lábos vagy tál fölé
A frissen leszedett rozmaringot folyó víz alatt jól öblítsük át, majd alaposan csöpögtessük le. Vékonyabb, tiszta befőttes üvegebe öntsük az olívaolajat,
A rozmaring tűleveleit lecsipkedjük. A cukrot 1 dl vízben lábosban feloldjuk, felforraljuk. 12 percig forrósítjuk, amíg a cukor nem kezd világosbarnára karamelli
A ribiszkét a kocsányáról lecsipkedjük. A cseresznyeszemek szárát leszedjük, magát benne hagyjuk. A ribiszkét a cseresznyével együtt fedő alatt felforraljuk.
A szirmokat addig főzzük a vízben amíg elszíntelenednek. Utána egy tüllzacskó segítségével leszűrjük, hozzáadjuk a cukrot, majd negyed órát főzzük. Tisz
Egy 5 literes üveghez kiválogatunk 7 kilónyi szép, hibátlan gyümölcsöt. Alaposan megmossuk, és elkezdjük belerakni az üvegbe, rétegenként cukrot szórva rá.
Ugrás a lap tetejére >>