Az aszalt szilvát 1 órára beáztatjuk a vörösborba. A szilvát szétnyitjuk, kimagozzuk. Lábosban a nyers szilvát elkeverjük az aszalt szilvával és a borral, ma
A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, majd addig főzzük, amíg a besodródik. Utána összeturmixoljuk. A cukrot elkeverjük a borecettel, majd a szilv
A megmosott, kimagozott szilvát folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg a héja elkezd besodródni. Hozzáadjuk a cukrot, még egyszer felfőzzük, majd üvegek
A szőlőszemeket kis szárral együtt levágjuk, kiforrázott üvegbe tesszük, rámerjük a cukorból és vízből főzött szirupot. Lezárjuk az üveget, majd 4-5 per
A szőlőszemeket lassú tűzön addig főzzük, amíg felreped a héjuk. Tüllzacskóba téve lecsöpögtetjük, majd hozzáadjuk a cukrot, felfőzzük, és üvegekbe t
A szőlőszemeket leszedjük a szárról, megmossuk, majd átpasszírozzuk. Leszűrjük a levét, majd hozzáadjuk a cukrot, és 25-30 percig forraljuk. A szűrés után
A birsalma héját levágjuk, magházát eltávolítjuk, húsát felszeleteljük, majd a szőlővel együtt megfőzzük. Utána átpasszírozzuk, hozzáadjuk a cukrot, é
A rumot keverjük össze egy deci vízzel és pácoljuk benne a mazsolát egy órán át.
A megmosott gyümölcsöket szeleteljük fel, magozzuk ki és dolgozzuk össze
Ugrás a lap tetejére >>