Mossuk meg az epret, és keverjük össze fél csésze cukorral. Vágjuk kisebb darabokra a rebarbaraszárakat. Szórjuk meg a maradék cukorral, és keverjük össze. Ö
Mossuk meg az epret, és keverjük össze fél csésze cukorral. Vágjuk kisebb darabokra a rebarbaraszárakat. Szórjuk meg a maradék cukorral, és keverjük össze. Ö
Megmossuk, meghámozzuk és lereszekjük az almát. Feloldunk egy deci rumban egy kanálnyi szalicilt, és 2 kiló cukorból meg vízből sűrű szirupot főzünk. Az alm
A gyümölcsöt víz nélkül főzzük, majd ha már összeestek a szemek, átpasszírozzuk. A levét 10-15 percig magas fokozaton főzzük, belekeverjük a cukrot, és f
A megmosott, leszemezett ribiszkét a vízben megfőzzük, majd pépesítjük, és átpasszírozzuk. Literenként 70-75 dkg cukrot adunk hozzá, majd felforraljuk.
A pas
Bogyózzuk le a ribizlit, és mossuk meg. Mikor ez kész, nyomkodjuk össze és tegyük fel főni 2 deci vízzel másfél kilót. Szűrjük át egy finom szitán és a ka
Bogyózzuk le a ribizlit és alaposan mossuk meg. Főzzük meg a gyümölcsöt és minden kilójához adjunk 85 dkg cukrot. Főzzük addig, míg kellően sűrű nem lesz,
Válogassunk ki hibamentes, félig érett ringlókat. Forraljunk enyhén ecetes vízet, és szórjunk bele egy kis szódabikarbónát. Szurkáljuk meg tűvel a ringlókat
Ugrás a lap tetejére >>