A szedret megmossuk, leszűrjük, majd összekeverjük a cukorral, és egy éjszakát hideg helyen állni hagyjuk. Utána folytonos keverés mellett negyed órát főzzü
Hibátlan, friss gyümölcsöket megmossuk, majd leforrázzuk. Utána gyorsan lehűtjük és egy előre kimosott üvegbe rakjuk őket, de nem szabad összenyomódniuk. Fo
A szilvákat megtisztítjuk, és félliteres üvegekbe tesszük. Az egyik üveget teletöltjük vízzel, majd kiöntjük, és ezt a mennyiséget annyiszor vesszük, amenn
A megmosott, kimagozott szilvát összeforgatjuk a többi hozzávalóval, majd egy éjszakát állni hagyjuk. Utána az üvegeket szaliciles rummal kiöblítjük, majd be
A szilvát szétnyitjuk, kimagozzuk, a citromlével együtt elpépesítjük. A bodzát megmossuk, a szemeket a szárról lecsipkedjük. Ezt a szilvapüréhez keverjük, m
A szilvát kimagozzuk. A gyümölcsöt vékony csíkokra vágjuk, összekeverjük a cukorral, a vörösborral és a citromlével, és legalább 12 órán át állni hagyj
A lekvár elkészítéséhez érett, szép gyümölcsöket válasszunk. Folyó víz alatt átöblítjük, megszárítjuk, kimagozzuk és egy botmixerrel jól összedolgoz
A szilvát megmossuk, magját kiszedjük, majd folytonos keverés mellett megfőzzük. Amikor már elég sűrű, üvegekbe merjük, másnapig állni hagyjuk, majd lezárj
Ugrás a lap tetejére >>