A zellert meghámozzuk, vastagra fölszeleteljük, sós, citromleves vízben pár percig f?zzük, azután a vízb?l kivéve lisztbe, tojásba, majd dióval kevert zsömlemorzsába hemp
A tészta elkészítése
A tejhez hozzáadjuk az éleszt?t, és elkeverjük benne. A lisztet kever?tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat vagy Rama margarint, és gyorsan, hogy a z
A tejben felfuttatott éleszt?t a liszttel és a vajjal jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk.
Ezután pedig jó vékonyra kisodorjuk, rákenjük a tölteléket, f
Els? lépésként a süt?t állítsuk be 175 fokra. A tojást, cukrot, vaníliás cukrot, sót keverjük fel habosra. A lisztet és a fahéjat is keverjük össze majd tegyük bele a hab
A süt?t állítsuk be 180 fokra. A mandulát, mogyorót, cukrot, lisztet, zsemlemorzsát, tojást, kandírozott citromot, narancsot, kajszilekvárt, ammónium karbonátot, a f?szer
Elkészítése:
A fenti anyagokat gyorsan összegyúrjuk, 3-4 órára h?t?be tesszük. Legjobb, ha egy egész éjszakát h?t?ben áll. Huszonöt egyenl? részre osztjuk, letakarva újr
Miután az éleszt?t langyos tejjel és cukorral felfuttattuk, összekeverjük a liszttel, a vajjal, a felvert tojásokkal, a porcukorral, a sóval és a tejjel, majd 2 órán át l
A ledarált diót, a lisztet, a cukrot, a narancs héját és levét összekeverjük. Ezután beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Egy tepsire süt?papírt teszünk, ma
Ugrás a lap tetejére >>