» A tésztához: » 100 g darált mandula » 100 g darált mogyoró » 280 g cukor » 200 g liszt » 100 g darált zsemlemorzsa » 4 tojás » 30-30 g kandírozott citrom, narancs » 3 evőkanál kajszilekvár » 1 teáskanál ammónium karbonát » 1/2 teáskanál őrölt fahéj » 1 késhegynyi őrölt szegfüszeg » 1 citrom lereszelt héja » Ezenkívül: » 2 téglalap alakú ostya » vaj a tepsi kikenéséhez » 150 g porcukor » 4 evőkanál Arrak » 100 g étcsokoládé » kb. 40 felezett dió
A sütőt állítsuk be 180 fokra. A mandulát, mogyorót, cukrot, lisztet, zsemlemorzsát, tojást, kandírozott citromot, narancsot, kajszilekvárt, ammónium karbonátot, a fűszereket és a citrom reszelt héját alaposan keverjük össze. A kapott tésztát kenjük rá 1/2 cm vastagon a két ostyára és vágjuk fel négyzetekre. A kivajazott tepsibe helyezzük bele a süteményt és süssük 20 percig. Ezután keverjük össze a Arrakot és a porcukrot. A csokoládét pedig olvasszuk fel és kenjük be vele a sütemény egyik felét. A másik felét kenjük be az Arrakos masszával. A sütemény tetejébe nyomjunk diót.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom