A
zellert meghámozzuk, vastagra fölszeleteljük,
sós,
citromleves
vízben pár percig főzzük, azután a
vízből kivéve
lisztbe,
tojásba, majd dióval kevert zsömlemorzsába hempergetjük és olajban kisütjük.
A fényezett tök elkészítéséhez, a hámozott tököt fölcikkezzük, olajon kis ideig sütjük, majd beleszórjuk a
gyömbért, a
sót, a
borsot,
rácsorgatjuk a
mézet, lefedjük és takarékon k.b. 5 percig pároljuk, ha kész tökmaggal megszórjuk.
A datolyamártáshoz fölkockázzuk a
hagymát,
vajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk az összevágott
almát, datolyát és tovább sütjük, végül ráöntjük a bort és megszórjuk
rozmaringgal. 7-8 percig átforraljuk, majd búzakeményítőt adunk hozzá, hogy besűrűsödjön. Az elkészített ételeket együtt, melegen tálaljuk.
Boldog ka
rácsonyt!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>