Elkészítése:
A fenti anyagokat gyorsan összegyúrjuk, 3-4 órára hűtőbe tesszük. Legjobb, ha egy egész éjszakát hűtőben áll. Huszonöt egyenlő részre osztjuk, letakarva újra hűtőbe tesszük. Ezután elkészítjük a tölteléket. A diót, porcukrot, a 7 db
tojás felvert habját lazán összekeverjük. Egy sütőlemezt ki
vajazunk. A cipócskákat egyenként kinyújtjuk (kb. 10-12cm átmérőjűre) kör alakúra, nagyon vékonyra! A
fahéjas, diós, cukros tölteléket nyomózsákkal a kör közepére nyomjuk, majd a tésztácskákat félbehajtjuk, a széleket szorosan egymásra nyomkodjuk. 180 °C-os sütőben aranysárgára sütjük. Tálalás előtt megszórjuk vaníliás
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>