Rakjuk egy kis lábasba a lekvárt, a vörösáfonya- mártást, a cukrot, az ecetet és a csilipelyhet. Addig főzzük közepes lángon, míg a cukor teljesen feloldódi
A zsemléket szétszedjük kis darabokra, leöntjük a forró tejjel, majd negyed órát állni hagyjuk. A felaprózott hagymát és fokhagymát megpirítjuk, majd hozzá
Szórjuk bele egy nagy zárható műanyag dobozba a lisztet, a fehér borsot és a sót. A csirkét is rakjuk bele, zárjuk le és jó alaposan rázzuk össze, hogy a hú
A tészta alkatrészeit összegyúrjuk, alufóliába csomagolva fél órán keresztül pihentetjük. Majd lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, csillagokat sz
A mézet felmelegítjük és a többi hozzávalóval összekeverjük.
A masszát letakarva, hűvös helyen legalább egy napig pihentetjük. Majd lisztes kézzel dión
Első lépésként keverjük össze a lisztet, cukrot, a feldarabolt marcipánt, sót, fahéjat, pudingport, vajat, tojást.
Gyúrjuk az egészet sima tésztává. Tegy
190°C- ra melegítsük elő a sütőt. A darált kekszet, a sütőport és a lisztet keverjük össze egy kis tálban, majd tegyük félre.
A cukrozott sűrített tejet
A tojásokat és a cukrot keverjük össze egy nagy tálban egy nagy sebességű fokozatra állított botmixerrel. Mind e közben a lisztet, a kandírozott gyümölcshéj
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom