2 dkg vajat sóval és törött borssal annyi dl vízben amennyi a liszt, felforralunk. Ha forr a víz beleöntjük a lisztet és simára keverjük, ezután a masszát levesszük a tűz
Az erőlevest forrásban tartva, habverővel folyamatosan keverve befőzzük a búzadarát, néhány percnyi forralás után tálalható.
A petrezselyemgyökeret, sárgarépát, és zellert megtisztítjuk. Egyenletes golyócskákat formálunk kis kifúró segítségével (karalábévájónál kisebb eszközzel), majd jól megmo
Elkészítjük a bechamelt (lásd a mártások címszó alatt). Drótszitán áttörjük a libamájat és hozzáadjuk a lehűtött nem túl sűrű bechamel mártást, ízlés szerint sózzuk, bors
A túrót áttörjük, adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet és a sajtot, ízesítsük kevés sóval és a finomra aprított kaporral és keverjük simára. Annyi vizet és zsemlekockát adu
Az erőlevest felforralva, habverővel folyamatosan keverve befőzzük a tápiókát, néhány percnyi forralás után csészékbe öntve tálalható.
Forraljuk fel az ecetes-sós vizet. Üssük a tojásokat egy merőkanálba, és csúsztassuk a forró vízbe. Főzzük 3 percig, majd tegyük levesestányérba. Forró erőlevest öntsük a
A ledarált marhahúshoz keverjük a paradicsompürét és a tojásfehérjét, majd felöntjük 2 liter vízzel. Beletesszük a csontot, a felkarikázott zöldségeket, a gyömbért és a f
Ugrás a lap tetejére >>