» 45 dkg finom csíkokra vágott tintalhal » 4,5 dl száraz fehérbor » 1 szelet füstölt szalonna, feldarabolva » fél kiskanál vaj » 25 dkg apróra vágott vöröshagyma » 1 gerezd zúzott fokhagyma » fél-fél kiskanál szárított petrezselyem, kapor, » bazsalikom, tárkony és rozmaring » 1 ev?kanál sima liszt » 3,5 dl tejszín vagy f?z?tejszín » negyed kiskanál ?rölt fehér bors » 2 közepes burgonya, megf?zve, meghámozva és » kockára vágva
A szalonnát, a vajat, a fokhagymát és a szárított f?szereket nagy serpeny?ben, nagy lángon megfuttatjuk, nem engedjük megbarnulni. A lisztet a hagymás szalonnával összekeverjük. A tintahalat vízben f?zzük és a f?z?lébe a bort öntünk. Beletesszük a lisztes, hagymás szalonnát, felforraljuk, majd a lángot mérsékeljük, és a tejszínt belecsorgatjuk. Addig f?zzük, míg a tintahal opálos lesz. A fehér borssal megf?szerezzük, a burgonyát beletesszük. F?szeres házikenyérrel tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom