A
hagymát felkarikázzuk, a
paradicsomokat pedig elnégyeljük, majd a fűszerekből csokrot csinálunk, és tüllbe rakjuk. A
hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a
paradicsomot és a
fokhagymát, amit előzőleg összepréselünk, és az egészet megpároljuk kb. 5 percig. Ezután belerakjuk a fűszercsomagot és a petrezselymet. Felöntjük 1 l
vízzel, és közepes lángon egy órán keresztül főzzük. Ekkor kivesszük belőle a fűszercsomagot, és ezt egy szűrő segítségével átpasszírozzuk. A leves egy részével elvegyítjük a
lisztet, majd a maradék leveshez keverjük, és így főzzük még pár percig. Végül
sóval és
borssal fűszerezzük, és forrón tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>