Babos Káposzta és még két étel recept

Hány személyre: 2-3 fő

» savanyú káposzta
» füstölt csülök
» fejtett bab
» vörös hagyma
» pirospaprika
» Fokhagyma
» Ízlés szerint fűszerek


Tisztelettel, ma megosztom a menüket ,ami már tegnap kezdődött ,- megpróbálom röviden összehozni.-Három a magyar igazság,és ez három napi egytál étel!


1.Tehát: vettem egy nagyon szép füstölt csülköt, amiből megfőzés után kétféle étel kerekedett.-illetve, kicsi rásegítéssel három.-majd ezt is leírom.-az első:Babos Káposzta,ahogy én készítem: Kuktában.- volt félkiló savanyú káposztám, és fejtettbab kb: 30dkg.amit kicsit megfőztem,- de az sem baj ha megpuhul .-1nagyobb v.hagyma,2-3 gerezd fokhagyma, .- azt itt mellőzni kell, mert a füstöltlé elég s.-pirospaprika, és egy szál füstölt kolbász.- és ami még fűszer kell bele, az mindenkinek izlése szerint.-
Ezekből készítettem egy nagyon kellemes pörkölt alapot, a fűszerezést, azt mindenki a saját izlése szerint tegye, mi csípősen szeretjük az ételeket,,így tettem bele elég sokat.- majoranna, bors, kömény,izlés szerint.-mikor az alap kész, belekevertem a kimosott káposztát,és a babot,felengedtem egy kevés vízzel, és a füstölt léből is egy keveset,majd lezártam a kuktát és 20perc alatt összefőztem az egészet.-ha nagyon sok lenne a leve, én nyers burgonyát reszelek bele, mert a rántást nem szeretjük.-tálalás előtt tejföllel gazdagítom.-


2.A másik ami szintén ebből a csülök husikából készült:tejszines Csülkös tészta.-
Megfőtt csülökhúst kockára,illetve apró darabokra vágtam ,1 nagyobb vhagyma,fűszerek itt is izlés szerint.- megpirítva, 2gerezd fokhagyma,és amikor összerottyant,Knor tejszines fokhagymás csirke alapot tettem bele, amit a leírás szerint tejszinnel, tejjel összefőztem.tésztát főztem/ez is tetszés szerinti,ami nálam direkt kicsit több lett mint ami ehez a mennyiséghez kell,/ igy lett egy harmadik tál étel is.-tehát a tejszínes szaftos csülköstésztát kicsi reszeltsajt a tetejére,és nagyon kellemes ízhatás.-
3.A maradék tésztából, és a megmaradt szaftból lett a harmadik fogás: amit Mikróban készítettünk el.-füstölt nyers kolbászt karikára szeleteltem, a kripsztálon megsütöttem,ez Jat fokon 5-6 perc, majd belekevertem a matadék tésztát, és ameddig ez így átmelegedett, 2-3perc .-addig 3db tojást felvertem kevés csípős paprikával,és erre a sült tésztára öntve 6-7 perc alatt, egyszer megkeverve megsütöttem.-tetejére reszelt sajt, és savanyúság mellé, nagyon fenséges egytál étel.-remélem érthetően írtam le, hogyan lehet kevésből is jót készíteni.- mindenkinek jóétvágyat hozzá.-!


Köszöntök mindenkit,aki olvassa ezt az oldalt!
Nagyon szeretek főzőcskézni,és mostanában volt egy -két ujdonságom.- a recepteket szívesen leírom.-
nagyon egyszerű,és finom.-

Sertés,vagy baromfi, kacsazsírban megsütve.
személyenként 2-3 szelet oldalas,vagy csontnélküli kara,de lehet más húsból is elkészíteni.-kacsahályat sütöttem ,és annak a zsírjában készítettem el a húst a saját levében lassú tűzön.egy fehér.és egy erős paprikát is vágtam bele, egy kicsi v.hagyma és fokhagyma kíséretében szép lassan megsütöttem.-Közbe,megfőztem a lencsér,de -ez lehet konzerv is.- fűszereztem, ezt mindenki a saját izlése szerint, tejfölle, majonézzel, és egy kanál mustárral megkeverve,a hússal tálaltam, nagyon szenzációs.-

mindenkinek nagyon jó étvágyat kívánok hozzá Judit

Csilis Bab tésztával. /de lehet lencsével is./

Konzerv, vagy főzhető bab, mind a kettő nagyon megfelel.- 25-30dkg darált hús, amit 2db vöröshagymán megpirítottam, fűszerek,pirospaprika, majoranna, bors, kömény, kicsi ánizs, és nagyon sok csilipaprika, mert csípősen szeretjük./ de aki mást is szeret, lehet variálni/és kell még hozzá egy-két evőkanál paradicsom püré, és ha van, apróra vágott paprika.-

Elkészítése:-mikor a hagyma megpárolódott, teszem bele a húst, és a többi hozzávalót, a pirospaprikát, és csak nagyon kevés vízzel engedem fel,hogy a paprika ne égjen le.- akkor beletettem a zöldség keverékből 3-4 marékkal, /de ez tetszés szerint/ és mikor összeforrt, egy része önálló ebéd volt, és a másik feléhez spagettit főztem, és sajttal megszórva nagyon finom .-

Jó étvágyat mindenkinek!





Szerző: Nagy Judit          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Kantábriai rántott tengeri kagyló - Spanyolország
Folyó víz alatt jól megtisztítjuk a kagylókat, majd egy kevés vízben lefedve pároljuk, amíg...
Töltött paprika párolóedényben
A paprikát megmossuk, félbe vágjuk és kimagozzuk. A rizst a megfelelő módon kifőzzük. A dar...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat