Kockázzuk fel a húst, tegyük a darabokat üveg edénybe és adjuk hozzá a többi hozzávalót a zöldségeken kívül. Hagyjuk a húst pácolódni 4 órán át. Darab
Mossuk át és kockázzuk fel a disznóhúst. A zsemlemorzsát szórjuk a tejbe és hagyjuk benne egy negyed óráig. Ezután keverjük össze a hússal, a zúzott fokhag
A krumplit meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. A kolbászokat és a hurkákat a sertéshússal együtt hőálló tálban készre sütjük a sütőben. Szaftjával
Tojások habbá vert fehérjéhez adjuk a porcukrot, majd a tojások sárgáját és a grízes lisztet. Langyos vajjal kikent, lisztezett keres sütőlapon 6-8 egyforma v
A szőlőleveleket leforrázzuk, a hagymát egy reszelő segítségével lereszeljük, megpirítjuk olajon, majd beletesszük a rizst, a felaprózott petrezselyemzöldet,
Összevágott gombát és a csirkeaprólékot kevés vízben megfőzzük, kicsontozzuk. Megpirítjuk vajban a morzsát. Vajból és lisztből rántást készítünk, csir
Halikrát a káposzta levében megfőzzük. Rántást készítünk, beletesszük az összevágott hagymát, pirospaprikát, fűszerezzük, és a káposztalébe öntjük,
Húst 3 napig páclében áztatjuk.
Páclé: felszeletelt hagymát és zöldséget sóval, borssal, 2 babérlevéllel és egy kevés kakukkfűvel ízesített vízben fe
Ugrás a lap tetejére >>