A padlizsánt felszeleteljük hosszában, majd megpirítjuk. A többi hozzávalóból besamel mártást csinálunk. Egy kivajazott jénaiba rétegezzük a padlizsánt és
A póréhagymát felkarikázzuk, olajon megpároljuk. A vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tejet és a tejfölt. Addig főzzük, amíg besűr
A tésztát puhára főzzük, majd hozzákeverjük az összemorzsolt tonhalat, a paradicsomot, a felaprózott hagymát és a kapribogyót. Sózzuk, borsozzuk, majd egy ki
A felszeletelt zellert sós vízben kb. negyed óra alatt készre főzzük. Eközben egy lábosban a megolvasztott vajra szórjuk a lisztet, felöntjük a levessel, és a
Daráljuk le a húsokat, és kézzel keverjk jól össze a megpírított hagymával, a zúzott fokhagymával, és a kifacsart zsemlékkel. Adjunk hozzá sót, és ismét
Csukát szeletekre vágjuk, megsózzuk, és forró olajban mindkét oldalát átsütjük. Ráöntjük a bort, rárakjuk a felszeletelt paradicsomot, gombát, szétnyomott
Tojások sárgájával habosra keverjük a vajat, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, lisztet, és tejet, majd belekeverjük a tojások habbá vert fehérjét. Vajjal meg
A tojásokat különválasztjuk. A vajat és a porcukrot habosra keverjük, és egyesével hozzá adjuk a tojássárgáját. A fehéréből kemény habot verünk. A tojá
Ugrás a lap tetejére >>