Húst 3 napig páclében áztatjuk.
Páclé: felszeletelt
hagymát és zöldséget
sóval,
borssal, 2
babérlevéllel és egy kevés
kakukkfűvel ízesített
vízben felforraljuk, és lehűtve a húsra öntjük.
A húst kiemeljük, lemossuk, be
sózzuk, majd mindkét oldalát kisütjük. Hozzáadjuk a pácleves zöldséget, kevés levet is öntünk rá, majd sütőben megsütjük. Miután a hús megpuhult, kivesszük, levét
zsírjáig pirítjuk, megszórjuk
liszttel, felengedjük borral, felforraljuk és áttörjük szitán. Citrom levével,
mustárral,
tejszínnel és
tejföllel simára keverjük, és a szeletelt húsra öntjük. Zsemlegombóccal kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>