Dinnyékből karalábévájóval kis golyókat formálunk, és talpas pohárba felváltva rakjuk a sárga és zöld gömböket. Cukrozzuk, leöntjük narancslikőrrel, é
Sajtot, sonkát, dinnyét, kemény tojást, almát felkockázzuk. Öntetet úgy készítjük, hogy a tejföllel elkeverjük a majonézt, ketchupot, konyakot, ízesítjük
Lyukasszunk ki minden diót egy vastag szeggel. főzzük őket, amíg meg nem puhulnak. Szűrjük le, lepjük el hideg vízzel és hagyjuk 3 napig, cserélve rajtuk sűr
Tegyük a csirkét egy edénybe, és öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel, sózzuk meg, és főzzük 3 órát. Közben szedjük le a keletkező ha
Sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, cukrot, tojássárgákat, és egy kevés tejfölt. Összegyúrjuk és 30 percig pihentetjük.
T
A vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd beleöntjük a vizet, kidolgozzuk, és 1-2 órát állni hagyjuk. Kis gömböket formálunk belőle, kicsit ellapítjuk őket, m
Daraboljuk fel a konyhakész tyúkot, majd süssük pirosra a felhevített vajon. Vágjuk apróra a petrezselyemzöldet, keverjük össze a többi összetört fűszerrel,
Egy tálban verjük habosra a vajat, majd dolgozzuk bele apránként a tojást is. Adjuk még ehhez a liszteket, és alaposan forgassuk össze az egészet. Keverjük még
Ugrás a lap tetejére >>