Kétfajta húst és a szalonnát megdaráljuk, hozzáadjuk a tojást, fűszereket, majd gombócokat formálunk belőle. Megpároljuk olajban a karikára vágott hagymát,
Tojások sárgáját cukorral, olvasztott vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, lisztet, és a 3 tojás habbá vert fehérjét. Zsírpapírral bé
Tisztítsuk meg, és vágjuk kockákra a birkahúst. Tegyük a húst serpenyőbe, és kevés olajon pároljuk kissé meg. Szórjuk meg fűszerekkel (só, bors, pirospapri
Keverjük simára a vajat a mandulával és a porcukorral.
Egy gyúródeszkán nyújtsuk ki 3 milliméteresre a tésztát, kanalazzuk rá a krémet, de a szélére ne ra
A rozskenyereket vajjal, a fehérkenyereket pedig májkrémmel kenjük meg, és mindegyiket úgy felszeljük, hogy háromszög alakúak legyenek. Ezután a szeletekre tes
Reszelt citromhéjjal, sóval és a cukor felével felforraljuk a tejet, beleöntjük a darát, és 10 percig főzzük. Ha félig kihűlt, belekeverjük a tojássárgáj
Keverjük össze egy edényben a tejet és a cukrot, és forraljuk fel. Vegyük le a tűzről.
Egy másik edényben forrósítsuk fel a vajat. Keverjük bele a darát,
Forrásban lévő tejbe belefőzzük a darát. Ha félig kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat, vajban megpirított zsemlekockát, reszelt szerecsendiót és a sót. Gombóco
Ugrás a lap tetejére >>