A bélszínt felvágjuk négy egyforma szeletre, majd megkenjük őket mustárral. Bő olajban megforgatjuk őket, majd sóval, borssal ízesítjük, és 3-4 napig hűtőben érleljük. A
Halat megsózzuk, vajjal kikent tepsibe tesszük, leöntjük borral, majd vajazott zsírpapírral lefedve sütőben puhára pároljuk. Ha kész tálra tesszük, levét behabarjuk a tej
Halat megsózzuk, megborsozzuk, majd kivajazott tűzálló tálba egymás mellé rakjuk. Vajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a szeletelt gombát, megszórjuk p
Először tésztát gyúrunk 15 dkg lisztből és a tojásokból. Majd vékonyra kinyújtjuk és széles metéltre vágjuk. Ezután vizet rakunk fel forrni, belerakjuk a felkarikázott ko
A lisztekhez adjuk az élesztőt, a sót, az összepréselt fokhagymát, a petrezselymet, és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható legyen. Rálocsoljuk a felolvasztott zsírt,
Zománcos edényben fedő alatt felforraljuk a bort. Mikor már gyöngyözik, de még nem forr, félrehúzzuk és beletesszük a citromhéjat és beízesítjük a fahéjjal, szegfűszeggel
Egy zománcozott edényben, fedő alatt felforraljuk a bort. Mikor még nem forr teljesen, csak gyöngyözik, félrehúzzuk és beleöntjük a rumot. fűszerekkel beízesítjük. Jól me
Turmixgépben összekeverjük a túrót, a mogyorót és a fokhagymát. Hozzáadjuk a finomra vágott zöldhagymát és a fűszereket, valamint a szárított gyümölcsöt és jól összekeve
Ugrás a lap tetejére >>