Az almákat meghámozzuk, tetejét levágjuk, a magházat eltávolítjuk és megtöltjük töltelékkel. Ráhejezzük a levágott karikát. Fóliát helyezünk a tepsibe és lassú t?znél s
Virslit és hagymát karikára vágjuk, és az almát pedig kockára. Olajjal, ecettel, sóval, borssal és egy késhegynyi cukorral öntetet készítünk, majd a salátára öntjük.
1 dl tejbe teszünk egy kávéskanál cukrot, és felfuttatjuk benne az éleszt?t. Belekeverünk egy kevés lisztet, és a kétszeresére kelesztjük. Vajat kikeverjük a tojások sárg
A lisztb?l, tejb?l, cukorból, éleszt?b?l, tojássárgájából, vajból kevés sóval, reszelt citromhéjjal kelt tésztát készítünk. Ha megkelt, lisztezett nyújtódeszkára öntjük,
Árpakását sós vízben, hússal együtt puhára f?zzük. Rántással berántjuk. Puha húst kockára vágjuk, és visszatesszük a levesbe. A levest a tojássárgájával és citromlével el
A babot egy éjszakára be kell áztatni. Felszeleteljük a szalonnát, és a zsírjában sütjük ki. Hozzá tesszük pirulni az apróra vágott hagymát, aztán két ev?kanál lisztet és
A füstölt csülköt feltesszük f?ni. Közben kockázzuk a zöldségeket, és el?készítjük a már el?z? este beáztatott babot. Amikor már úgy érezzük félig megpuhult a hús, hozzát
A rizst kiválogatjuk és megmossuk, és sz?r?n hadjuk lecsepegni. A hagymát apróra felvágjuk, és zsíron vagy vajon barnára pirítjuk. Félrehúzzuk, hagyjuk kicsit h?lni, hogy
Ugrás a lap tetejére >>